On monta sellaista seikkaa, jonka perusteella tätä aikaa, jota parhaillaan elämme, voidaan pitää masentavana. Ensinnäkin tulee mieleen nykyaikainen teknologia, jota on monissa tapauksissa käytetty arjen helpottamiseen. Kuten välineellistä järkeä, tätä teknologiaa on alkuaan pidetty vain välineenä, mutta nykyaikana helppousteknologiasta on tullut itsetarkoituksellista, sitä ei siis nykyään edes pyritä perustelemaan millään sen ulkopuolisella. Teknologia yhtenä tekijänä on luonut Suomeenkin yhtenäiskulttuurin, jota ei voida vastustaa millään tavalla.
Mieleeni tulee esimerkiksi se, kun tulin kerran ulkomailta Suomeen ja en omistanut matkapuhelinta. R-kioskilla sanottiin, kun tiedustelin puhelinkortteja, että ei yleisiä puhelimia enää ole, koska kaikilla on matkapuhelimet. Kenenkään ei mielestäni tarvitse omistaa matkapuhelinta ollakseen yhteydessä toisiin ihmisiin. Mutta tällainen on nykyajan ihmisten mielenmaailma: ”kaikilla on”. Lisäksi jotkin kehittymättömät ihmiset jopa kilpailevat puhelimillaan ja vekottimillaan ja saavat ylemmyydentuntoa, kun omaavat uusimmat vempeleet.
Monen nykyaikaisen ihmisen arki kärjistyy, jos puhelin tai tietokone menee rikki. Teknologia on myös alkanut vaikuttamaan siihen, miten ihmiset kokevat itsensä ja miten he kokevat oman minänsä ja toisten ihmisten oman minän. Nykyaikaisen ihmisen minäkäsitys on vääristynyt, koska minän rajat ovat haalistuneet. Kun ihmisten täytyy olla koko ajan tekemisissä toistensa kanssa teknologian välityksellä, eivät he koskaan vietä aikaa yksin, vaikka yksinolo on tunnettu aina asiana, joka auttaa etenkin henkisessä kasvussa. Mutta nykyaikainen teknologia, joka on Suomessa omaksuttu pohjoismaisen ja sosialistisen hyvinvointiyhteiskunnan kollektiivisella paineella, on aiheuttanut sen, ettei kukaan kasva henkisesti.
Voisi melkein Pentti Linkolan hengessä sanoa, että ihmiset ovat tulleet laiskemmiksi ja välinpitämättömämmiksi. Linkola on hyvä esimerkki siitä, miten ihminen voi kaiken kyseenalaistettuaan tuottaa omaperäistä ajattelua, johon teknologia ja sosialistien pakottavat instituutiot eivät enää vaikuta. On myös kirjoitettava siitä, miten sosialistinen ”hyvinvointiyhteiskunta” ja sen kyseenalaistamattomuus aiheuttaa sen, että ihmiset ovat omiaan ajattelemaan muissakin asioissa kollektiivisesti ja vaihtoehdot unohtaen.
Sosialistinen ”hyvinvointiyhteiskunta”, joka luotiin vasemmistolaisten kuten SDP:n ja SKDL:n vallassa ollessa Kekkosen myötävaikutuksella, on nykypäivänä täysin perustelematon järjestelmä, koska vasemmistolaiset eivät ole olleet enää pitkään aikaan minkäänlaisessa parlamentaarisessa enemmistössä Suomessa. Sellaisissa Euroopan maissa, joissa on kunnollinen ja sivistynyt yleisoikeistolainen puolue Suomen Kokoomuksen malliin, ei ole koskaan tarvinnut taistella samalla tavalla tällaista kyseenalaistamatonta virtahepoa olohuoneessa vastaan, vaan he ovat voineet paljon enemmän rakentaa omaa järjestelmäänsä. Niin kauan kuin Suomessa ylläpidetään ”hyvinvointiyhteiskunnan” rippeitä, ei yleisporvarillinen puolue voi toteuttaa omaa politiikkaansa.
Olli von Becker
YTM
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti