Kenellä Suomessa on nykyisinkin eniten valtaa, ja valtaa siitä huolimatta, millainen koostumus eduskunnassa on erilaisten puolueiden edustajia, ja mitkä ovat näiden ryhmittymien voimasuhteet? Se jolla on eniten valtaa on etenkin poliittinen vasemmisto, eli sosiaalidemokraatit ja Vasemmistoliiton kaikenlaiset kommunistit. Tämä liittyy siihen, miten näillä tahoilla on vieläkin työmarkkinajärjestöjen kuten SAK:n valta, vaikka itse asiassa vasemmistolaiset ovat vähemmistöasemassa parlamentissa, eivätkä ne pystyisi kaatamaan keskustaoikeiston reversiota, mikäli nämä päättäisivät toimia yhtenäisesti ja yhdessä rintamassa vasemmistoa vastaan.
Suomalainen ”hyvinvointiyhteiskunta” perustuu kaikenlaisiin vasemmistolaisiin käytänteisiin ja vasemmiston näkökulmien kautta luotuihin työtehtäviin ja asemiin. Esimerkiksi opettajiksi tulisi saada enemmän miehiä, koska nykyaikainen täti Moonika-kasvatus ja -varhaiskasvatus ovat ohjaamassa nuoria ihmisiä sosialismiin ja feminismiin.
Se käsitys, että kasvatus ja koulutus Suomessa ovat jonkinlaisia maternaalisuuteen perustuvia juttuja on asia, joka on aiheuttanut paljon ongelmia, ja mm. sen, että naiset ovat niin suuressa enemmistössä esimerkiksi korkeakouluissamme. Tietyt koulutuksen ja työalat ovat naisten hallinnassa ja samaan aikaan vasemmistolaiset vinkuvat, että niilläkin aloilla, joilla on perinteisesti ollut eniten miehiä, pitäisi olla enemmän naisia ja nimenomaisesti kehottaa ja kannustaa naisia hakeutumaan tällaisille aloille.
On naurettavaa, että jotkut sosialistipoliitikot etenkin Sanna Marinin ja Li Anderssonin johdolla ovat uskottelemassa, että Suomessa naisten asema on vieläkin niin huono, että tarvitaan jonkinlaisia etenkin tyttöihin ja naisiin suuntautuvia voimentavia ”girl power”-hankkeita. Pojat ovat esimerkiksi lukemisen ja itsensä sivistämisen kannalta niin heikossa asemassa nyky-Suomen kouluissa, että pitäisi pikemminkin vahvistaa heidän asemaansa tyttöjen sijasta. Mutta joillakin naispuolisilla sosialistipoliitikoilla on niin heikko itsetunto, että he kokevat naisten ja tyttöjen olevan toistuvasti heikommassa asemassa kuin miehet ja pojat – mutta asia ei kuitenkaan niin ole. On selvää, että pojille ja miehille tulisi enemmän tuottaa voimentamista koulutuksiin hakeutumisessa kuin miten on nykyisin.
Eli voidaan sanoa, että etenkin naisten ja tyttöjen sekä sosialistipuolueiden luottamusmiesvalta ja oikeus säätää työntekoa ja sen määrää Suomessa kertoo siitä, että sosialisteilla on toistuvasti enemmän valtaa Suomessa kuin keskustaoikeistolla ja tämä johtuu siitä, millaiset rakenteet Suomeen on aikaisempien sukupolvien aikana luotu. Vapaa markkinatalous ja suomalainen hyvinvointiyhteiskunta ovat vastakkaisia käsitteitä, eikä Hayekin ja Margaret Thatcherin muotoista oikeistolaispolitiikkaa voida Suomessa toteuttaa ennen kuin hyvinvointiyhteiskunnasta on luovuttu. Pitäisi etenkin luopua siitä ajatuksesta, että eri ihmisten ryhmien eteneminen suomalaisessa yhteiskunnassa olisi jatkuvasti riippuvaista kaikenlaisesta sääntelystä kuten girl power-hankkeista.
Olli von Becker
YTM ja oikeustieteen opiskelija
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti