maanantai 9. huhtikuuta 2018

Petteri Orpo ei vie Kokoomusta voittoon tulevissa vaaleissa

Petteri Orpo ei ole puolueellemme sellainen puheenjohtaja, joka voisi estää seuraavien vaalien jälkeen Keskustan ja sosialistien keskenään muodostaman punamultahallituksen. Orpo on väritön, aatteeton, ja muistuttaa mielestäni läheisimmin vuokrakiinteistövälittäjää. Orpo on näköjään päättänyt, että valtionvarainministerinä hänen ei tarvitse ottaa selkeän aatteellista kantaa mihinkään asiaan. Hän lähinnä myötäilee pääministeri Sipilää, eikä huomaa, että tuollainen toiminta ei aseta häntä kovin hyvään asemaan tulevia vaaleja ajatellen. Eihän hän ole pystynyt estämään dissidenttien ilmaantumista sote-malliasiassakaan.
Puoluejohtajan tulisi ottaa selkeästi kantaa oikeistolaisista aatteista, sekä taloudellisella että sosiaalisella puolella. On selvää, että Kokoomuspuolue tarvitsee uuden puheenjohtajan, joka voi vastata siihen puutteeseen, minkä valtakunnanpolitiikan ulkopuolelle siirtyneen puolueemme todellisen ideankantajan Jan Vapaavuoren poistuminen eduskunnasta ja hallituksesta on aiheuttanut. On selvää, että Vapaavuori olisi tullut valita silloin puheenjohtajaksi kun puolueen kevytkenkäinen siipi näki paremmaksi valita puheenjohtajaksi silmänkääntäjä ja pelleilijä Alexander Stubbin.
On selvää, että puolueen vapaavuorelainen suuntaus on aidoin, rehellisin ja puolueuskollisin liike puolueemme sisällä. Sen takia tarvitsemme tähän aatteelliseen suuntaukseen liittyvän puheenjohtajan, joka ei pelkää sanoa aatteeseemme kuuluvia oikeistolaisia mielipiteitä erilaisissa tilanteissa kuten esimerkiksi muiden puolueiden edustajien kanssa tekemisissä ollessa. Kokoomus on ajautunut ”keskustaoikeistolaisuuteen” sen takia, koska sosialistit ovat alkaneet vaikuttaa koko Suomen poliittisen kartan tulkintaan siten, että jokainen suoraselkäinen ja aito oikeistolainen ajatus tulkitaan Suomessa nykyisin sosialistien äärisiiven propagoiman ajatuksen mukaan äärioikeistolaisuudeksi ja fasismiksi.
Kokoomuksen on saatava puoluejohtaja, joka on taloudellisesti liberaali, ja sosiaalisesti yhdistää liberaaleja ja konservatiivisia ajatuksia. On mielestäni selvää, että Kokoomus tarvitsee nuoren ja dynaamisen puoluejohtajan, joka voi viedä tämän puolueen 2020-luvulle ja olla aidosti oikeistolainen ja vaalia niitä aatteita, jotka mainittiin tälle puolueelle tyypillisiksi, jo silloin kun Pehr Evind Svinhufvud loi alkusanat tälle puolueelle.
Mielestäni mäntyharjulainen ensimmäisen kauden kansanedustaja Antti Häkkänen on ainoa kunnon vaihtoehto puolueemme puheenjohtajaksi, kun Jan Vapaavuori ei ole enää tarjolla tähän tehtävään. Mielestäni Häkkänen edustaa sellaista poliitikkotyyppiä, jossa häntä voidaan pitää puolueen vapaavuorelaisen perinnön jatkajana. Kun saamme uuden nuoren puoluejohtajan, joka ei pelkää sanoa ääneen niitä oikeistolaisia aatteita, joita lähes kaikki edustamme, voimme katsoa hyvin mielin tulevaan ja tuleviin vaaleihin.
Orpo on jo varsin iäkäs ja mitäänsanomaton. Onhan hän vanhempi kuin esimerkiksi Jyrki Katainen. Hän ei edusta peruskokoomulaisia aatteita, ja voidaan olettaa, että hän Stubbin tapaan vähentää yleisesti Kokoomuksen kannattajakuntaa, ainakin jos hän on asemmassaan vielä silloin, kun äänestetään poliittisesta vastuusta. Puolue kaipaa värikästä dynaamista ja nuorta johtajaa, jonka avulla voimme kulkea voittoon tulevissa vaaleissa. Orpo on siirrettävä syrjään, jotta tuo tavoite voi toteutua.

Olli von Becker
YTM

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti