maanantai 9. huhtikuuta 2018

Nuorisokulttuurista tulee luopua

Koulujärjestelmämme joka noudattaa opetuksessaan nuorisokulttuuria ja sen mukaisia kulttuurisia artefakteja, ei ota huomioon sitä, että nuorisokulttuuri taannuttaa ja ei valmista nuoriamme aikuisuuden mukanaan tuomiin velvoitteisiin. Ei ole mitään syytä siihen, että meidän tulisi mallintaa esimerkiksi kielten opetus vastaamaan esimerkeissään jotain viihdekulttuurin eri tavalla matalalla asteella olevia ”tähtiä” ja heidän täysin todellista elämää vastaamattomia elämiään huumeiden ja kevytkenkäisten huvien parissa. Nuorisokulttuuri, joka ylistää huumeiden käyttöä, alkoholia ja harkitsemattomia seksuaalisia relaatioita ei sovi nuorille, koska se ei ota huomioon mitään järjellistä elämässä tärkeää roolinmukaisuutta.
Miksi jotkut nuoret sitten tarvitsevat itselleen tällaista viihdettä? Sen takia, koska he katsovat kehittymättömästi, että jotkut voisivat ottaa aikuisuuden tuomat nautinnot ilman sitä, että he ottaisivat vastaansa aikuisuuden tuomat velvoitteet ja vastuut. Etenkään ei tulisi omaksua eurooppalaiselle kulttuurille vieraita kulttuurisia esikuvia, jos nyt niitä voidaan edes minkään kulttuurin mielessä todella kuvata.
Minkä takia suomalainen koulujärjestelmä on omaksunut tavakseen käyttää tällaisia esikuvia koulunkäynnissä? Se liittyy siihen, kun vasemmistolaisesti orientoitunut ja täydellisesti sosialismin perinteitä edustava kulttuurin kommentaariaatti, feministit ja olematonta autonomiaa kulttuurisena esikuvanaan käyttävä väki, joka on pesinyt vaikka minne osiin tätä yhteiskuntaa, katsoo että nuoriso pysyy tyytyväisenä kun siitä ei odoteta liikaa ja nuorille ihmisille annetaan kuva, ettei heidän tarvitse pystyä nuorella iällä mihinkään suurempaan.
Tämänkaltaiset vasemmistolaiset ihmiset, joiden mielestä yhteiskunnan alalla pientä vapaudenalaa ylläpitävien mielestä on helpompaa, jos nuoriso passivoidaan puuhakerhoihin kuten nuorisovaltuustoihin ja kaikenlaisen mökämusiikin edustajien fanikerhoihin, jossa he eivät olisi nuoruudelle kuuluvalla innolla antamassa esiin mielipiteitä, jotka voisivat olla piristävämpiä kuin näiden keski-ikäisten sosialistien omat mielipiteet, ovat varsin epäpäteviä poliittisia kannanottajia.
Nuorille on annettava tila ottaa roolinsa ja kasvaa oikeanlaisten, ei-passivoivien esikuvien mukaan, että he voisivat näyttää meille vanhemmille itsensämukaisia mielipiteitä, jotka voisivat haastaa sosialistisesti ajattelevan ja passivoivan kulttuurieliitin. Sosialistisesti ajatteleva kulttuurieliitti, joka on kaikkialla määrittelemässä sitä, mikä vapaus heidän mielestään sopii erilaisille ihmisille, ajattelee, että kaikki ihmiset eivät voi olla tässä yhteiskunnassa samalla tavalla vapaita.
Vapaus tulee sallia myös nuorille, ja sen heijastinkohtana pitää käyttää sillä tavalla ajattelevia ihmisiä, jotka ovat maailmankirjallisuudessa, -taiteessa ja filosofiassa edistäneet vapauden ja kriittisesti ja satiirisesti vallankäyttöä ja yhteiskunnallista valtaa kohtaan suuntautuvaa ajattelua. Nuorille on annettava oikeanlaisia esikuvia, eikä mölisevää, häiritsevää ja väkivaltaa ja huumeiden käyttöä ihannoivaa nuorisokulttuuria malliksi siihen, millaisia heistä tulisi tulla.
Sosialistit haluavat passivoida ja vähentää ihmisillä olevaa vapautta. Tämän he tekevät sen takia, koska he itse eivät ole uskaltaneet koskaan antaa itselleenkään edes henkistä vapautta olla jotain suurempaa kuin se, mitä vieressä oleva ihminen on.

Olli von Becker
YTM

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti