sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Etnonationalisteja vastaan

Perussuomalaiset mutta etenkin heidän entinen nuorisojärjestönsä on levittänyt  mediassakin aatetta, jonka mukaan suomalaisuus määrittyy ulkonäöstä ja sukujuurista eli pysyvästä historiasta Suomessa. Tämä on niin hullu ajatus, myös oman alkuperäni kannalta, että minun on otettava tähän kantaa. Nämä urpot lähestyvät tätä ajatusta sen kannalta, että olisi olemassa jonkinlainen staattinen samoilla ja pysyvillä termeillä määriteltävä suomalaisuus, jossa ei olisi sijaa liberaalisuudella ja yksilöllisyydellä, he ovat etenkin näitä kahta määrettä vastaan kaikessa propagandassaan ja toiminnassaan.
Minun oma ajatteluni perustuu etenkin liberaalisuuteen ja yksilöllisyyteen. Mikäli näitä kahta asiaa ei hyväksytä kaiken yhteiskunnallisen toiminnan perustaksi, on koko yhteiskuntalaiva kriisissä ja hädässä. Ja eikä heidän toimintansa ole pelkästään suvaitsemattomuutta ja rasismia. Sean Ricksin juontamassa ohjelmassa, jossa esiintyi kaksi tämän aatteen edustajaa, sanoivat he suoraan, ettei Ben Zyskowicskaan ole heidän mielestään suomalainen, joten kysymys on myös antisemitismistä, sillä ovathan jotkut näistä etnonationalisteista sanoneet, etteivät romanit ja juutalaisetkaan voi olla suomalaisia. Ja perussuomalaisten kanta suomenruotsalaisia kohtaanhan on jo kovin tunnettu.
Mikäli yksilöllisyyttä ei hyväksytä pakotetaan ihmiset yksioikoisesti samanlaisten periaatteiden ja kankeiden ja vanhentuneiden käsitteiden sisäisyyteen, eli samalla kun perussuomalaiset sanovat, että muista kansanryhmistä peräisin olevat Suomessa asuvat ihmiset eivät voi olla suomalaisia, kieltävät he yksilöllisyysvastaisuudellaan myös sen, että nämä ihmiset voisivat esimerkiksi omasta halustaan lähestyä perinteisiä suomalaisia asioita ja arvoja. Liberaalisuus tarkoittaa vapaamielisyyttä suhteessa uudenaikaisuuteen ja uusiin ideoihin. Kun nämä ihmiset vastustavat liberaalisuutta, kieltävät he siinä samalla sen, että termit joihin yhteiskuntaelämä perustuu, voisivat koskaan uudistua.
On täysin hullua, että nämä ihmiset pitävät suomalaisia jonkinlaisina yli-ihmisinä, joihin muista kansanryhmistä peräisin olevat ihmiset eivät voisi tuoda minkäänlaista parannusta ja parempia ominaisuuksia. Eivätkä nämä perussuomalaiset itse todellakaan edusta minkäänlaista keskieurooppalaisuutta tai läntisyyttä, mikä tulee ilmi esimerkiksi heidän suhtautumisessaan suomenruotsalaisiin. Mikäli nämä kyseenalaiset ihmiset kuvittelevat edustavansa jonkinlaisia muotovalioita, tulisi heidän katsoa painokkaasti peiliin. On esimerkiksi selvää, että nykyaikainen suomalainen valtio ei olisi itsenäinen ja sen instituutiot eivät olisi samanlaisessa tilassa, mikäli Suomessa olisi aina ollut vain Saarijärven Paavoja ja Sven Tuuvia. Voi ajatella Runebergin, Snellmanin, Mannerheimin ja Svinhufvudin taustoja, ja sen jälkeen miettiä, edustivatko esimerkiksi he näiden etnonationalistien periaatteiden mukaisia ihmisiä.
Kaikki kansat uudistuvat ja saavat perimäänsä uusia piirteitä, sillä ilman sitä ei uudistuksia ja kansakunnan elämiseen vaadittavia uudikkeita ilmenisi, eikä uudentumista tapahtuisi. On hyvä, jos Halla-aho tajuaa sen, että tällaista natsitoimintaa ei voi Suomessa ylläpitää.
Olli von Becker
YTM

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti