tiistai 27. joulukuuta 2016

Nykypäivän naamioleikit

Nykypäivän yhteiskunnassamme on paljon kaksinaismoralismia, teeskentelyä ja tyhjällä pätemistä. Monet ihmiset perustavat heitä kanssakäymisessä ohjaavat säännöt hatariin ja ailahteleviin arvoarvostelmiin. Eroavat mielipiteet erottavat ihmisiä eri klikkeihin, kun todellisuudessa ihmisten tulisi olla eniten tekemisissä ja keskustella juuri erilaisia mielipiteitä omaavien ihmisten kanssa. 

 Kanssakäymisestä tulisi poistaa yksityinen trivia, joka ei todella kiinnosta ketään, ja suuntauduttava kohti totuutta. Ongelma tässä on se, että suurin osa ihmisistä ei ajattele omaa napaansa pidemmälle ja suurin osa heistä pyrkii elämässään vain omaan tyytyväisyyteen ja yksityiseen tarpeen tyydytykseen. Koska ihminen on tarkoitettu tässä maailmassa etsimään, viettävät nuo ihmiset, jotka eivät etsi, todellisuudessa pelkästään jonkinlaista ulkoiselämää, jossa heidän minuutensa keskikohta sijaitsee muualla kuin mihin kulttuurimme tasolla tavallisesti on pyritty. Ulkoiselämä perustuu kulisseihin ja lavasteisiin, joiden keskellä tuon kaltaiset ihmiset ovat. He eivät lopulta ole muuta kuin naamioidensa kokoelma. 

 Mielestäni turhanpäiväiseen ajanviettoon kavereiden parissa tulisi asettaa jonkinlainen epäsosiaalisuusvero, jonka myötä eniten paskaa jauhavat ihmiset saisivat maksaa tuosta ihmisen ainutlaatuisuuden unohtavan aktiviteetin harrastamisesta. Sublimaatio on aina hyvästä, se ohjaa ihmistä käyttämään henkistä energiaansa oikein. Lisäksi arvostelmien tekoon ihmisten parissa pitäisi sijoittaa jonkinlainen eksentrisyyspykälä, jonka myötä ihmisten erilaisuudelle annettaisiin mahdollisuus ilmetä ja se otettaisiin aina ensimmäisenä huomioon kun arvostellaan ihmistä hänen ominaisuuksistaan. 

 Miten ihmiset tavallisesti elävät? He monesti rauhoittelevat itseään keksityllä tai perityllä identiteetillä, joka heidän mukaansa osoittaa heille heidän paikkansa maailmassa. Monet julkisuutta nauttivat ihmiset ovat jopa brändänneet itsensä. Tämä kertoo siitä, miten ennen yksityiseen harkintaan ja mielipiteeseen perustuneet asiat ovat markkina-arvollistuneet ja ihmisten välisistä suhteista on tullut yhtä kankean arvotusjärjestelmän kuin raha, mukaisia.

 Jokainenhan haluaa kokea jonkinlaista mielihyvää sosiaalisissa suhteissa, ja sen takia monet kehittävät imagonsa eniten hyötyä kerryttäväksi. Esimerkkinä erääseen lehteen kirjoittava aikuispissis, joka kertoi haastattelussa olevansa ”aito”. Nauroin kauan tuon kohdan lukemisen jälkeen.Ihminen tekee siis väärin, kun hän rajaa itsensä kuviteltujen aitojen sisälle. Nykymaailmassa kuka hyvänsä voi olla lähes kuka hyvänsä. On kuitenkin naurettavaa, jos aikuispissis sanoo olevansa aito. 

Nykypäivän ihmiset antavat liian suuren arvon sellaisille elämän periaatteille, jotka muuttuvat ajan myötä, eli heillä on entistä vähemmän käsitystä ikuisuusongelmista. Kuitenkin siinäkin voidaan antaa jonkinlaisia arvoarvostelmia siitä, miten noiden muuttuvien asioiden tulisi ihmisen arvojärjestelmässä järjestyä. Ihmisten väliseen kanssakäymiseen on epäilemättä viime aikoina tullut uudenlainen ulottuvuus, aiemmin mainittu sosiaalisten suhteiden markkina-arvostelullisuus, jossa kaikki suhtautuvat kaikkiin ihmisiin samalla tavalla. Nämä ihmiset myös tavallisesti pelkistävät ihmiset todella kapeisiin kategorioihin. Journalistitkaan eivät enää koe tehtäväkseen autenttisen tiedon välittämistä, vaan kirjoittavat vain siitä, mistä saavat ideologista nautintoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti