perjantai 17. huhtikuuta 2015

Kirjoitus Uutis-Jousessa (huhtikuu 2015)

Eteenpäin!


Nykyinen hallitus on epäonnistunut monella osa-alueella. Valtionvelka on noussut, työttömyys lisääntynyt ja sote-uudistus epäonnistunut. Lisäksi yhteisöveron alentamisella ei saavutettu tavoiteltua talouskasvua ja Suomen luottoluokitusta ei onnistuttu säilyttämään entisessä kolmessa aassa. Vielä näidenkin lisäksi kielteisenä on pidettävä sitä, että Fennovoima-Rosatom järjestelyllä lisättiin Suomen riippuvuutta Venäjästä energia-asioissa. Yksittäisiä epäonnistuneita päätöksiä ja tekemättä jääneitä päätöksiä on vielä näidenkin lisäksi. Ei ole ihmekään, että jotkut ovat arvioineet nykyisen hallituksen yhdeksi kaikkien aikojen surkeimmista.                                                                                                                                                                                      Uudella hallituksella ja sen johtajilla on oltava enemmän vastuuntuntoa ja halua toimia yhdessä kaikkien hallituspuolueiden kanssa. Mielestäni on selvää, että Keskusta ansaitsee hallituspaikan, kun voidaan vielä pitää aika selvänä sitä, että se tulee voittamaan vaalit ylivoimaisesti. Myös mielestäni Kokoomuksen ei pitäisi olla ensimmäisenä harkittavana kun valitaan toista ja kolmatta jäsentä hallitukseen. Stubbin Kokoomus ui niin syvässä suossa, ettei sen voida katsoa ennen muita ansaitsevan hallituspaikkaa. Jan Vapaavuori jättää eduskunnan ja siinä Kokoomus menettää sellaisen hahmon, jossa monet puolueen kannattajat ovat nähneet oman kokoomuslaisuutensa henkilöitymän. Voidaan katsoa haluaako Stubb ottaa vastaan oppositiojohtajan paikan, vai kutsuuko Brysseli taas. Kun Stubbin pääministeriaikaa arvioi, voisihan joku sanoa, että Official Monster raving loony partyn entinen varapuheenjohtaja Catmandoo-kissa kävisi miltei yhtä hyvin pääministeriksi. Katainen taas teki moraalittomasti katoamistempun kesken vaalikauden kun hallitus oli jo ”dead in the water”.                                                                                                                                 
Soinin persut ovat ratkaisun paikassa siinä, kun he joutuvat päättämään ovatko he kyvyllisiä vastuunkantoon vai haluavatko jatkaa sekalaisena seurueena, joiden puheet tulevat huomionarvoisimmin esiin eduskunnan kirjanpidossa toisten puolueiden edustajien puheiden sekaan suunnattuna ”rotestimaisena” mölinänä. Jos persut otetaan hallitukseen, älkää nyt vaan missään nimessä antako niille mitään, mikä liittyy kulttuuriin, pliis!                                                                                                                                                             
Mahdollisimman monen ehdokastaan harkitsevan ihmisen tulisi kysyä näiltä tarjokkailta mielipidettä siitä, mitä omatunto ja moraali tarkoittavat poliitikolle. Omatunnotonta henkilöähän monet kutsuvat ”psykopaatiksi”. Eli poliitikoille periaatteeksi Kantia mukaillen: ”yläpuolellani kaartuva äänestäjien mielipide ja moraalilaki sisälläni”. Moraaliin liittyy myös mielestäni tarve muodostaa henkilökohtainen maailmankatsomusjärjestelmä. Ei siis poimia yksittäisiä sanoja puolueohjelmista ja papattaa niitä monotonisesti niille jotka haluavat kuunnella ja myös niille jotka eivät. Politiikan ja demokratian käsitteitä on laajennettava ja siinä on otettava mallia Ruotsista ja Britanniasta. Briteissähän on ollut jo ainakin yksi cp-vammainen kansanedustaja.                                                                                                                                                                         
Ollaan iloisia ja äänestetään. Tästä on hyvä aloittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti