lauantai 7. syyskuuta 2019

On taisteltava epäoikeudenmukaisuutta vastaan!


Monesti epäoikeudenmukaisuuksia vastaan taistelevat leimataan lapsellisiksi tai kehittymättömiksi. Kuitenkin on tarpeen hieman miettiä, mitä epäoikeudenmukaisuus voi tarkoittaa. Se tarkoittaa oikeudenmukaisuuden puuttumista tai sen haavoittumista useimmiten sen kaltaisissa tilanteissa, joka koskettaa usein monia ihmisiä mutta myös yksilöitä erikseen. Epäoikeudenmukaisuutta on se, kun jonkun tai joidenkin ihmisten ääni jää kuulumatta, ja jotkut ihmiset jyrätään esimerkiksi päätöksenteossa heidän ääntään vastaan. On esimerkiksi epäoikeudenmukaista, jos jossain yhteisössä jokin yksittäinen taho saa päättää kaikista asioista huomioimatta toisten ihmisten mielipiteitä ja arvoja. On esimerkiksi epäoikeudenmukaista, miten nykyinen Antti Rinteen muodostama hallitus muodostettiin. Vasemmistolaiset ovat oikeutetusti vähemmistössä eduskunnassa, mutta siitäkin huolimatta he ovat hallituksessa enemmistönä. En muista milloin niin suuren rökäletappion vaaleissa saanut entinen suuri puolue olisi otettu hallitukseen Kepun tavalla tänä vuonna. Kuitenkin samalla kun eduskunnassa on porvarienemmistö, on heidän äänensä vaiennettu puoluepelin ja likaisten temppujen myötä. Kansan ääni ei ole toteutunut tämän nykyisen pseudohallituksen kokoonpanossa ja sen johdossa. On nähty muistakin maista esimerkkejä, ettei niukka ykköspaikka parlamentin vaaleissa tarkoita suorassa suhteessa pääministeriyttä tuon puolueen puheenjohtajalle. Kepu petti oman porvarispuolueensa imagon heittäytymällä mukaan vähemmistöasemaan vasemmistolaishallituksen sisällä. Eli vasemmistohallitus on epäoikeudenmukaisuutta ja kansalaisten sumuttamista ja heidän äänensä huomioimatta jättämistä.

                          On huomioitava demokratian periaatteet muuallakin kuin vain eduskuntavaaleissa. Rinne ei edusta enemmistön johtajaa tämän nykyisen hallituksen päämiehenä. Kuitenkin on myös epäoikeudenmukaista, etteivät tietyt liberaaliin poliittiseen ajatteluun ja suurimpien kulttuurimaiden perusperiaatteet toteudu Suomessa. Pekka Haavisto muotoili tämän ajatuksen hyvin, sanomalla, että Suomi on kiusaajien yhteiskunta, jossa arvollinen itsenäisyys ja itsemääräytyneisyys ei saa osakseen huomioonottavuutta ja vakavaa pohdintaa, vaan täällä sille irvaillaan ja nauretaan. Yksityisyydensuoja ei toteudu Suomessa, koska täällä on niin paljon uteliasta rahvasta, joilla ei ole parempaakaan aihetta käyttää ihmiselämän lyhyttä aikaa muuhun kuin juoruamiseen ja epäaitojen auktoriteettien palvontaan.  

                          Kaikilla ihmisillä on yksityiselämä, jota tulisi kunnioittaa, eikä uteliaasti kiinnittää huomionsa seikkoihin, jotka kuuluvat yksityiselämään, eivätkä toisten kanssa jaettuun sosiaaliseen elämään. On yrittäjyyden ja yksityisen uutteruuden vastaista, että yhteiskunnassa nostetaan jatkuvasti suuri, usein aiheeton, mekkala tuloeroista, jotka voidaan laskea samoin kuin telaketjufeministien tasa-arvouutteruudessa, aivan omalla laskuopilla, joka voi näyttää asian aivan mullin mallin. Kovasta työstä on annettava palkkio, ja sen takia olisi ihmisten kannalta oikeudenmukaista, jos epäoikeudenmukaiset ”hyvinvointiyhteiskunnan” periaatteet jatkuvat huomioonottamatta markkinatalouden roolia siinä, miten yhteiskunta ei valahda suuren pseudoideologian, sosialismin, epäoikeudenmukaisiin ”periaatteisiin”.

Olli von Becker

YTM

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti