lauantai 31. maaliskuuta 2018

Mihin veljeys on kadonnut

Miehet eivät voi tänä päivänä suhtautua veljellisesti toisiinsa ainakaan siinä mitassa, miten feministit ovat kuvitelmiensa mukaisesti alkaneet korostamaan naisten välistä solidaarisuutta ja siskoutta. Miesten välinen ystävyys perustuu vuosituhansien aikaiseen perimään. Veljellisyydessä ja veljellisessä rakkaudessa miesten ei tarvitse tulkita toisiaan koko ajan uhkaksi, joka pitäisi välttää. Kilpailu naisten suosiosta on synnyttänyt tämän veljeyden rikkoutuman miesten keskuuteen.
Katsoin joskus 70-luvulla tehtyä ranskalaista pornofilmiä, jossa kaksi miestä, parhaat ystävykset, jakoivat yhteisen naisen. Filia eli veljellinen rakkaus mainitaan monesti yhteydessä kirkkoon ja siellähän se on jokseenkin myös kehittynyt. Kuitenkin voidaan sanoa, että merkittävintä veljellistä rakkautta on se, kun nuoret ihmiset voivat keskustella toistensa kanssa tärkeistä asioista. Myös jalkapallon katselu ja kirjat yhdistävät esimerkiksi minua kavereihini. Minulla ei ole facebookissa juurikaan nuorempia tai omani ikäisiä kavereita, ellei sitten sukulaisia lasketa mukaan. Voi olla, että nuoruutensa jo eläneillä ihmisillä on enemmän aikaa käsitellä henkisiä ja älyllisiä kysymyksiä ja olla pätevä niissä, samalla kun monet samanikäiset vasta hakevat paikkaansa tässä maailmassa ja eivät siis suurimmassa osassa tapauksista olekaan kovin korkealla henkisellä asteella.
Veljeyden rappio on seurannut feminismistä , joka on tuominnut ja hajottanut kaikki pelkästään miehistä koostuvat ryhmittymät. Lisäksi naisille on annettu aihe olla niin koppavia, että he ovat todellakin jonkinlaisia ”luonnollisia valitsijoita”, kun määrittelevät miehille sen, mikä on heidän paikkansa ja asemansa tässä maailmassa. Siskot saavat ja osaavat, mutta veljeys kuuluu menneisyyteen? Missään nimessä yhdenkään pakit saaneen ei tulisi lähteä ns. intellektuaalihuoraamiseen ja ns. seurueen jäseneksi tanssimaan itsetietoisen feministin pillin mukaan. Pimpin kunnosta huolehtivia aineita mainostetaan televisiossa parhaaseen katseluaikaan. Kun naiset ovat tällaisessa ruhtinattaren asemassa, ja kun he määrittelevät niin tarkkaan omat standardinsa, on miesten pitänyt alkaa kilpailemaan heistä, ja samalla he ovat tulleet niin epäaidoiksi, että Parsifalista Ja Lohengrinista tuleva mieheyden ja veljeyden käsite on alkanut haalistumaan ja menettämään vain vahingossa merkitystään.
Naisten suosiosta kilpaileminen on niin turha asia maailmassa, että miltei prostituution laillistamisella voitaisiin sallia miehille se, ettei heidän tarvitsisi käydä läpi naisen hataran maailmankatsomuksen olemusta pelkästään tussun saamisen takia.
Veljeys perustuu etenkin siihen, että siinä voidaan olla tasa-arvoisia ja olla samalla luulematta, että toinen mies muodostaisi hänelle tässä tilanteessa uhan.

Olli von Becker
YTM

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti